سرگرمی و متفرقه

چند مورد از مواد غذایی بسیار ارزشمند برای سلامتی

1- جینگر

جینگر ریشه ی یک گیاه گلدار در چین است، که هم به عنوان یک طعم دهنده در آشپزی و هم به عنوان یک گیاه دارویی پر کاربرد مورد استفاده قرار می گیرد.

ریشه زنجبیل حاوی آنتی اکسیدانی است که مسئول بسیاری از فواید مرتبط با این ماده با ارزش غذایی است.

جینگر برای جلوگیری و مدیریت از حالت تهوع و کاهش درد از شرایط التهابی حاد و مزمن مورد استفاده قرار میگیرد.

همچنین باعث کاهش ابتلا به بیماری مثل بیماری قلبی ، زوال عقل و برخی سرطان ها میشود.جینگر معمولا به صورت تازه و یا به صورت روغن یا آب میوه و همچنین به شکل خشک شده در بازا موجود است.

2- زردچوبه

زردچوبه یک ادویه زرد روشن است که ارتباط نزدیکی با زنجبیل دارد. این ادویه در اصل از هندی ها برای پخت وپز و فواید دارویی آن استفاده می شود.

کورکومین ترکیب فعال زردچوبه است و اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قوی دارد و تمرکز بیشتر تحقیقات پیرامون زردچوبه است.

مطالعات نشان می دهد که کورکومین ممکن است در درمان و پیش گیری از بیماری های مزمن مانند سرطان، بیماری قلبی و دیابت موثر باشد.

همچنین ممکن است به التیام زخم و کاهش درد کمک کند.

یکی از معایب استفاده دارویی از کورکومین این است که به راحتی توسط بدن شما جذب نمی شود، اما می توان با جفت کردن آن با چربی ها یا سایر ادویه ها مانند فلفل سیاه، جذب آن را افزایش داد.

3- ماهی قزل آلا

ماهی قزل آلا ماهی بسیار مغذی است که سرشار از چربی های سالم، پروتئین، ویتامین های B، پتاسیم و سلنیوم است.

این میوه یکی از بهترین منابع اسیده ای چرب امگا ۳ است که برای انواع فواید سلامتی مانند کاهش التهاب شناخته شده است.

گنجاندن ماهی آزاد در رژیم غذایی نیز ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت را کاهش دهد و به شما در حفظ وزن سالم کمک کند.

یک اشکال بالقوه خوردن ماهی آزاد و دیگر انواع غذاهای دریایی، آلودگی احتمالی آن ها به فلزات سنگین و دیگر آلاینده های محیطی است.

شما می توانید با محدود کردن مصرف ماهی به دوتا سه وعده در هفته از اثرات منفی احتمالی جلوگیری کنید.

4- آووکادو

آووکادو یک میوه بسیار مغذی است، اگرچه اغلب در کاربردهای آشپزی بیشتر مانند یک سبزی مصرف می شود.

این میوه سرشار از بسیاری از مواد مغذی از جمله فیبر، ویتامین ها، مواد معدنی و چربی های سالم است.

مشابه روغن زیتون، آووکادو از چربی های تک اشباعه (MUFAs)بالایی برخوردار است. اسید اولئیک غالب ترین MUFA در آووکادو است که با کاهش التهاب در بدن مرتبط است.

خوردن آووکادو ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت، سندرم متابولیک و انواع خاصی از سرطان را کاهش دهد.

5- سیب زمینی شیرین

سیب زمینی شیرین یک سبزی ریشه ای سرشار از مواد مغذی از جمله پتاسیم، فیبر و ویتامین های A و C است.

آن ها همچنین منبع خوبی از کاروتنوئیدها هستند، نوعی آنتی اکسیدان که ممکن است خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان را کاهش دهد.

سیب زمینی های شیرین با وجود طعم شیرین خود، قند خون را آن طور که انتظار دارید افزایش نمی دهند. جالب است بدانید که این سیب زمینی ها در واقع می توانند کنترل قند خون را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ بهبود بخشند.

انواع قارچ

6- قارچ

برخی از رایج ترین انواع قارچ خوراکی عبارتند از: قارچ دکمه ای، پورتوبلو، شیتاکه، کرمینی و صدفی.

اگرچه محتوای مواد مغذی بسته به نوع آن متفاوت است، اما قارچ ها حاوی ویتامین A، پتاسیم، فیبر و چندین آنتی اکسیدان هستند که در بیشتر مواد غذایی دیگر وجود ندارند.

جالب است بدانید که خوردن قارچ بیشتر به طور کلی با مصرف بیشتر سبزیجات همراه است و به رژیم غذایی مغذی تری کمک می کند.

قارچ ها به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی منحصر به فرد خود ممکن است در کاهش التهاب و پیش گیری از انواع خاصی از سرطان ها نیز نقش داشته باشند.

یکی دیگر از ویژگی های فوق العاده قارچ ها این است که از ضایعات کشاورزی برای رشد آن ها استفاده می شود و این امر قارچ ها را به یک جز پایدار از یک سیستم غذایی سالم تبدیل می کند.

7- جلبک دریایی

جلبک دریایی اصطلاحی است که برای توصیف برخی سبزیجات دریایی غنی از مواد مغذی به کار می رود. این جلبک بیشتر در غذاهای آسیایی مصرف می شود اما به دلیل ارزش غذایی اش در دیگر نقاط جهان محبوبیت پیدا کرده است.

جلبک دریایی حاوی مواد مغذی متعددی از جمله ویتامین K، فولات، ید و فیبر است.

این سبزیجات اقیانوسی منبع ترکیبات زیست فعال منحصر به فردی هستند که معمولا در گیاهان خشکی زی وجود ندارند و ممکن است اثرات آنتی اکسیدانی داشته باشند.

برخی از این ترکیبات همچنین ممکن است خطر ابتلا به سرطان، بیماری قلبی، چاقی و دیابت را کاهش دهند.

نکته ی مهم

دستیابی به سلامت بهینه از طریق غذا و تغذیه چیزی بیش از تمرکز بر یک یا دو مورد از آخرین رونده ای غذایی است.

در عوض، با خوردن انواع غذاهای مغذی در هر روز، سلامتی خود را بهتر حفظ کنید.

گنجاندن برخی از مواد غذایی در این فهرست به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل می تواند به سلامت کلی شما کمک کند و ممکن است از برخی بیماری های مزمن جلوگیری کند.

کربوهیدارت ها

در مورد میزان کربوهیدرات های مصرفی در طول شبانه روز باید بیشتر مطالعه و بررسی انجام گیرد.دستورات غذایی بیانگر این است که حدود نیمی از کالری را از کربوهیدرات ها به دست می آوریم. از سوی دیگر افرادی بر این باورند که چاقی و دیابت نوع 2 بر اثر استفده از کربوهیدرات موجود در رژیم غذایی به وجود می آید.

در حالی که استدلال های خوبی از هر دو طرف وجود دارد، هیچ شکی وجود ندارد که بدن ما برای خوب کار کردن به کربوهیدرات نیاز دارد. پس نمی توانیم به طور کامل کربوهیدرات را از رژیم غذایی خود حذف کنیم اما بهتر است با توجه به شرایط جسمی و نیاز بدن خود میزان کربوهیدرات را تعیین و مصرف کنیم.

نکاتی برای کاهش وزن و تناسب اندام:

1-دوش آب سرد بگیرید

2-در زمان ابتدایی روز( صبح) تمرینات بدنی انجام دهید

3-حرکات یوگا را فراموش نکنید

4-مصرف لبنیات را بیشتر کنید

5-همراه هر وعده غذایی پروتئین بدون چربی مصرف کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا